Haar geboorteplan 


Het geboorteplan is zoveel meer dan enkele voorkeuren noteren. Het is een hulpmiddel om echt na te denken wat jij en je partner willen tijdens de bevalling, maar ook gedurende de kraamweek. Waar ligt jullie JA en NEE? Daarmee zeg ik niet, beschrijf in je geboorteplan alleen de ideale situatie. Want eerlijk is eerlijk, vaak loopt een bevalling anders dan gepland. Het gaat erom dat je ook tijdens die momenten weet wat je nodig hebt. Op zowel fysiek als emotioneel vlak. Het huidige geboorteplan wat je krijgt van de verloskundige is net wat te beperkt en alleen gericht op de bevalling. Het geeft je zeker een zetje in de goede richting, maar er kan nog veel meer aan toegevoegd worden. Daarnaast moet een geboorteplan ook groeien en wortelen in je moederbrein. De meeste vrouwen (en partners) hebben dan ook meer tijd nodig dan het spreekuur toelaat.

 

Erover praten en visualiseren helpt bij het ontwikkelen van jouw stem en daarmee jouw moederbrein. De praktijkervaring die ik heb als verloskundige en geboortetrauma therapeut zet ik in. Ik stel prikkelende vragen, maar houd bovenal rekening met jouw proces en wat jij nodig hebt. Ik ben vooral benieuwd naar jouw moederinstinct en wensen. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om hier de tijd voor te nemen. Jouw/ jullie wensen werk ik uit tot een 'to the point' samenvatting. Zo kan het snel en efficiënt gelezen worden door de zorgverlener. 

 

Wat kun je verwachten?

 

~ Een vrijblijvend en kosteloos telefonische kennismakingsgesprek.

~ Het traject bestaat uit 1 sessie (+/-1,5uur) voor de bevalling en 1 telefonische evaluatie na de bevalling. 

~ De sessie kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte of via een videocall. 

~ Je ontvangt na de sessie een drietal uitgewerkte digitale geboorteplannen waarin jouw wensen, kort, duidelijk en overzichtelijk verwoord staan:

1. Thuisbevalling of poliklinisch.
2. Ziekenhuis bevalling. 
3. Kraamperiode

~ Kosten: 75,00 euro
De kosten zijn inclusief btw.