ZIJ herstelt zich van


BEVALLINGSTRAUMA HERSTELTRAJECT

Bij ZIJ creëert draait het om jouw beleving, dat is het startpunt. Jouw beleving kan anders zijn dan je in eerste instantie had voorgesteld. Wellicht sluit het niet aan bij de verhalen vanuit je omgeving. Mooie artikelen in tijdschriften over een magische bevalling, foto's op Instagram. Je vormt onvermijdelijk een beeld van te voren. Maar wat als jouw zwangerschap, bevalling en of kraamtijd gewoon belabberd was? Of je blijft negatieve gevoelens houden over een bepaalde situatie gerelateerd aan de zwangerschap. Soms is de bevalling wel volgens het boekje verlopen, maar jij voelt dat het niet goed verlopen is, ook dan ben je hier op de juiste plek.

 

Heb je het gevoel dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt? Zit je gevoelsmatig op slot? Aarzel niet en neem contact met mij op. Het traject - ZIJ herstelt zich van - helpt jou om weer in verbinding te komen met jezelf en te herstellen van trauma.


Tijdens dit traject help ik jou via een wetenschappelijk bewezen, effectieve methodiek bevallingstrauma te verwerken. De methodiek is een vriendelijke interventie, lichaamsgericht en werkt op celniveau. Het woord bevallingstrauma is breed, het is niet enkel een traumatische bevalling die kan zorgen voor klachten. Ook langdurige fertiliteitsbehandelingen, een pittige zwangerschap, intens kraambed, een miskraam, abortus en een stillborn zijn situaties die in een bevallingstrauma kunnen resulteren, een passend synoniem is dan ook: een geboorte trauma.


Onderzoek vertelt ons dat 1 op de 5 vrouwen bevallingstrauma ervaren. Hoe herken je trauma en wat zijn de mogelijke symptomen? Ze zijn behoorlijk divers:

~ Stress of vermoeidheid

~ Depressie of burn-out

~ Angst of paniek

~ Onrust, prikkelbaar of rusteloos

~ Aanhoudende onbegrepen klachten

~ Verstoord zelfbeeld of moeizame moeder/kind hechting

~ Vaginisme

~ DwanggedachtesJe

 

Maar ook angst voor een volgende zwangerschap of het uitblijven van een gewenste zwangerschap vallen onder symptomen van trauma. Moeders laten vooral zien dat ze moeizaam contact kunnen maken met hun lichaamssignalen. Ze kunnen hun intuïtie niet meer volgen.


Uit wetenschappelijke onderzoek is gebleken dat  9 op de 10 vrouwen herstellen na 1 of 2 herstel gesprekken. En ik durf wel te zeggen, in de meeste situaties effectiever dan EMDR.


Wat kun je verwachten?

 

~ Een telefonische kennismaking.

~ Het herstelgesprek van 2x ongeveer 1.5 uur.

~ Naderhand twee of drie evaluatie momenten, afhankelijk van wat jij nodig hebt.

~ Tussen de sessies door kan je altijd contact met mij opnemen voor support.

~ Kosten: 325,00 euro

De kosten zijn inclusief btw. Uitbreiding met een extra herstelgesprek en 2 evaluaties kost 200,00 euro.