ZIJ herstelt zich van


GEBOORTE TRAUMA HERSTELTRAJECT

Bij ZIJ creëert draait het om jouw beleving, dat is het startpunt. Jouw beleving kan anders zijn dan je in eerste instantie had voorgesteld. Wellicht sluit het  niet aan bij de verhalen vanuit je omgeving. Mooie artikelen in tijdschriften over een magische bevalling, foto's op Instagram. Je vormt onvermijdelijk een beeld van te voren. Maar wat als jouw zwangerschap, bevalling en of kraamtijd gewoon belabberd was? Of je blijft negatieve gevoelens houden over een bepaalde situatie gerelateerd aan de zwangerschap. 

 

Heb je het gevoel dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt? Zit je gevoelsmatig op slot? Aarzel niet en neem contact met mij op. Het traject - ZIJ herstelt zich van - helpt jou om weer in verbinding te komen met jezelf.


Tijdens dit traject help ik jou via een wetenschappelijk bewezen, effectieve methodiek geboorte trauma te verwerken. De methodiek is een vriendelijke interventie, lichaamsgericht en werkt op celniveau. Onder geboorte trauma valt ook trauma ontstaan rondom een miskraam, abortus en een stillborn. 


Onderzoek vertelt ons dat 1 op de 5 vrouwen geboorte trauma ervaren. Hoe herken je een geboorte trauma en wat zijn de mogelijke symptomen? Ze zijn behoorlijk divers:

~ Stress of vermoeidheid

~ Depressie of burn-out

~ Angst of paniek

~ Aanhoudende onbegrepen klachten

~ Verstoord zelfbeeld of moeizame moeder/kind hechting

~ Vaginisme

~ Dwanggedachtes

 

Maar ook angst voor een volgende zwangerschap of het uitblijven van een gewenste zwangerschap vallen onder symptomen van een geboorte trauma. Moeders laten vooral zien dat ze moeizaam contact kunnen maken met hun lichaamssignalen. Ze kunnen hun intuïtie, noodzakelijk bij een zwangerschap, niet meer volgen. 


9 op de 10 vrouwen herstellen na 1 of 2 herstel gesprekken. De overige vrouwen hebben meer gesprekken nodig en/ of maken de therapie niet af. Dit gebeurt meestal vanwege moeilijke omstandigheden in het dagelijks leven waarop de vrouw geen invloed heeft.

Wat kun je verwachten?

 

~ Een telefonische kennismaking.

~ Het herstelgesprek van 1.5 uur.

~ Naderhand twee of drie evaluatie momenten, afhankelijk van wat jij nodig hebt.

~ Tussen de sessies door kan je altijd contact met mij opnemen voor support.

~ Kosten: 450euro
De kosten zijn inclusief btw. Uitbreiding met een extra herstelgesprek en evaluaties kost 250,00 euro.