Mijn naam is Josefien Laban - Nobel, getrouwd met Danny en moeder van een prachtige dochter Ella. Sinds twee jaar eigenaar van een prachtig stulpje in het mooie Gouda. Ik ben verloskundige & bevallingstrauma therapeut in hart en nieren en mijn passie ligt dan ook voor de volle 100% in de geboortezorg. Ik ben een kookfan en houd ontzettend van muziek uit de jaren 30 en 40.  Het krakende geluid van een platenspeler op de achtergrond maakt mij blij, doe dan ook geregeld een dansje door onze keuken. Ook speel ik graag gitaar en ben ik een betrokken tante voor 5 nichtjes en 1 neefje. Als een echt familiemens, draai ik mijn hand niet om voor het hosten van etentjes voor vrienden en familie. Ik heb graag gezelligheid bij ons in de leefkeuken. Maar ik kan ook genieten van alleen zijn, de rust om mij heen. Ik lees graag psychologische boeken die mij aan het denken zetten. Als laatste, ik ben een groot fan van sneeuw en een helder blauwe, koude winterdag. Heerlijk met een goede kop thee of cappuccino in de prille zon zitten, het ultieme gevoel van genieten is dat!  

Na mijn studie verloskunde ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest in de verloskunde. Ik genoot ervan, maar met name de nachten waren voor mij te intens. Ik raakte uit balans. Ik laste een sabbatical in en kreeg een burn-out. Door goede hulp te zoeken ontdekte ik meer in connectie te komen met mijn eigen lichaam, te luisteren naar mijn gevoel en intuïtie. Het is een zeer leerzame ervaring geweest, die mij nu in staat stelt dit werk te doen.

Mijn fascinatie voor geboorte zat er al van jongs af in. Er is niets zo mooi als de ontwikkeling van een baby in een moederbuik. Ook de ontwikkeling van de vrouw die moeder wordt, is heel boeiend. Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en moeder te mogen staan. 

Ik ben iemand die zonder oordeel naar je luistert en je steunt. Ik creëer voor jou een veilige omgeving, een plek om te praten, stil te zijn, te voelen, te verlangen en te dromen.


Liefs, Josefien

 

 

Josefien Laban Nobel