Worden de sessies bij ZIJ creëert vergoed?

Helaas worden de sessies niet vergoed door de verzekering. Geen contract aangaan met verschillende verzekeringspartijen is een bewuste keuze geweest. Na onderzoek werd duidelijk dat er enkel vergoeding mogelijk is met een breed aanvullend pakket. Dit pakket kost aan maandelijkse premie meer dan zal opleveren in vergoeding (tot een maximum van +/- 700.00 euro per jaar). Waar de meeste verzekeringen gemiddeld een extra 100.00 euro aan premie vragen per maand. `

Om hierin tegemoet te komen heb ik gekozen voor lagere tarieven. Zodat de zorg voor zwangeren en moeders toegankelijk is en blijft. 

Eventueel kun je met je werkgever bespreken om het pakket: ZIJ bereidt zich voor of ZIJ herstelt zich van volledig of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Het is namelijk ook in het belang van de werkgever om een gezonde werknemer terug te krijgen na het zwangerschapsverlof. Het kost een werkgever aanzienlijk meer om eventuele ziektedagen uit te betalen, dan preventief een mooi traject cadeau te geven. Mocht jouw werkgever hier open voor staan dan kan hij/zij contact met mij opnemen. Veel vragen worden ook op de website beantwoord.

 

Waar vinden de gesprekken plaats?

Je bent meer dan welkom bij mij thuis aan de keukentafel in onze gezellige leefkeuken, of in onze rustige achterkamer, ook wel mijn plantenpaleisje genoemd. Een fijne, ontspannen en sfeervolle plek om samen te werken aan het moeder brein. Uiteraard kunnen de sessies ook duurzaam online plaatsvinden via videobellen.

 

Wat is het verschil tussen het traject bij ZIJ creëert in vergelijking met andere zwangerschapscursussen?

Algemeen
De meeste zwangerschapscursussen zijn gericht op het geven van informatie. Een algemeen voorbereid programma dat door de zorgverlener wordt overgedragen aan de zwangere vrouwen.

Individueel
Bij ZIJ creëert is het traject speciaal gericht op het creëren van een plek voor jou, op wat jij nodig hebt, afgestemd op jouw behoeftes en niet op de benodigdheden van de huidige gezondheidszorg. Mijn doel is jouw gezondheid op de eerste plaatst te zetten en het natuurlijke geboorteproces de ruimte te geven.

Zeggenschap
Daarnaast is nog een belangrijk verschil in het traject de focus op jouw zeggenschap als moeder, ook als de bevalling anders verloopt dan je je had voorgesteld. 

Ik woon aan de andere kant van Nederland, kan ik alsnog bij je terecht?

Ja, de gesprekken kunnen online plaatsvinden. 


 

Zwangerschap

Ik ben nog niet zwanger, maar de wens is er. Kan ik het ZIJ bereidt zich voor traject al starten?

100% zeker! Het is zelfs prachtig dat je vanaf het begin al start met goede emotionele support voor jezelf. Dit heeft direct invloed op de aankomende zwangerschap. Soms kan de vervulling van jou/ jullie zwangerschapswens ook een tijdje op zich laten wachten. Deze periode wordt door veel vrouwen & partners als zwaar ervaren. Het inbouwen van support gedurende deze periode is waardevol en aan te raden. Het biedt rust & vertrouwen richting de conceptie.

Ik ben al bijna uitgerekend. Ben ik dan te laat om mij op te geven voor het ZIJ bereidt zich voor traject?

Absoluut niet. Uiteraard is het voor jezelf prettig de tijd te hebben het proces te laten wortelen. Mocht je al verder zijn in je zwangerschap kijken wij samen naar een afspraak op korte termijn. Je hebt sowieso profijt van dit traject, ook als je bijna bent uitgerekend.